Testimonials – giv ordet til jeres kunder

Hovedpinen der forsvandt

Da problemknuserne fra Danmark trådte ind ad døren, gik hovedpinen ud. Hos medicinalselskabet i den schweiziske by Basel vurderer Luca Fehr, at regnskabsafdelingen nu sparer 20 arbejdstimer om ugen.

“Du drømmer ikke om, hvor stor betydning, det har haft,” siger han om samarbejdet med danske Cittros.

Foto: Henrik Kastoft

Kunderne har noget vigtigt på hjerte

“Er superglad. Skulle vi have gjort for mange år siden. Nu er vi i gang 😊”. Skriver Thomas, som er partner i Cittros.

Præcis: Med lidt hjælp fra en skriverkarl i Limfjorden giver de kanondygtige Cittros-folk i København og Skopje taletid til kunder fra ind- og udland. Om nogen kan kunderne fortælle, hvor exceptionelt dygtige Cittros er. 

Erhvervsfolk deler erfaringer

Birkkjær Advisory finder genveje, så virksomheder hurtigere og mere sikkert når deres mål. Det gør de ved at rekruttere eksterne erhvervsfolk, som deler erfaringer og gode råd. Birkkjær Advisory faciliterer hele forløbet.

Har talt med en række virksomheder, som har haft stor gavn af disse advisory- og experience boards.

Artikler – længe leve den gode fortælling

Evighedsblomsten i Struer

Det er uendeligt få virksomheder forundt at være del af den permanente udstilling på Museum of Modern Art i New York. Bang & Olufsen har i 100 år skabt mesterværker indenfor teknologi og design, men også sat knopskud, der er blevet til nye virksomheder.

Håndværk i verdensklasse

Folk rystede på hovedet, da to unge mænd lagde værktøjet og forlod Bang & Olufsen. Få år senere byggede Helge og Gerhard kajakker til verdenseliten. Struer havde fået endnu en virksomhed verdensberømt for ypperligt håndværk.

Hellere Struer end Silicon Valley

Alle frygtede, bygningen ville vokse til i græs og larmende tavshed. Det kom ikke til at ske. I dag er den tidligere B&O-fabrik hjemsted for en mindre hær af robotter, som blandt andet kridter fodboldbaner af.

Mød manden der takkede nej til job i Silicon Valley og valgte Struer.

Audi-chefer blæst omkuld

Audi-ledelsen gad ikke lytte. Bjarne og kollegerne i Automotive skilte en A8'er ad, installerede det mest sublime lydanlæg, parkerede luksusbilen ved Audi-hovedsædet i Ingolstadt.

Da AC/DCs legendariske Thunderstruck bragede ud af højtalerne, blev der lyttet!

Foto: Henrik Kastoft

Koldt gys blev til global succes

Da det varme vand slap op og brusebadet blev iskoldt, fik Leif kuldegysninger. Han fik også en lys idé. Den viste sig at være så god, at havne, marinaer og campingpladser fra Norge i nord til New Zealand i syd nu køber hans aluminium-standere og digitale betalingssystemer.

Foto: Henrik Kastoft

Lilleput i førertrøje

Hos Insign er der altid ledig kapacitet blandt støbemaskinerne. Med fuldt overlæg.

Virksomhedens førerposition indenfor sit felt gjorde, at den fik ordren at skabe en løsning til de såkaldte PCR-test i én af de mest dramatiske perioder af coronakrisen.

Foto: Henrik Kastoft

Modgang skaber iværksætteri

Folk, som har mistet meget, får en stærk trang til at skabe noget nyt, siger islandske Skafti Halldórsson. Han står bag sin helt egen succes, som i bund og grund handler om sund fornuft og grøn omtanke.

Foto: Henrik Kastoft

"Back in black"

Da coronakrisen ramte, blev ordrebøgerne tomme hos Fabrik 5. Nu er mørke skyer i horisonten erstattet med sorte tal på bundlinjen. Selv weekenderne må i spil, for at kunne følge med efterspørgslen.

Advertorials – historier der betaler sig

Italiensk og fransk i Gilleleje

To små virksomheder forener kræfterne i Gilleleje. Nu også som ny forhandler af kvalitet fra hæderkronede udenlandske virksomheder: Kraner fra italienske Ascom og flydebroer fra franske MSE. Nyheden præsenteret i FLID, magasinet for lystbådehavne i Danmark.

Genbrug og glæde hos sejlere i Korsør

I stedet for at smide gamle standere ud og købe nye valgte Korsør Lystbådehavn at opgradere software. Opgaven gik til Tallykey, som bedre end konkurrenter tog sig tid til at lytte og lægge sig i selen for den helt rigtige løsning. Succeshistorie fortalt i to fagblade.

Magasiner og bøger – kort sagt langt

Foto: Werner Karbach

På eventyr med Havhingsten

For første gang i 1.000 år sejlede et langskib i 2007 fra Roskilde med kurs mod Dublin. Var gast om bord og skrev en bog om oplevelsen.

Undervejs mødte besætningen delfiner og hvaler, hilste på gæstfrie skotter med vikingeblod i årene og fik bank af Atlanterhavet på en stormfuld mandag. Også Dronning Margrethe fik de 65 gæve gaster lov at ro ud til Kongeskibet Dannebrog.

Da Havhingsten for fulde sejl ankom til Dublin, blev begivenheden vist på storskærm på Times Square i New York.

Bogen er udsolgt, men kan lånes på biblioteker i hele landet.

Folk og biler i Nordvestjylland

Det stod ikke skrevet i Ingrid og Thorkilds dåbsattester, at de skulle skabe et bilhus, der ville overleve stort set alle andre i Struer. Men det gjorde de.

I efteråret 2022 fejrede Thorkild Pedersen Automobiler 50-års jubilæum. Vi skrev manuskript til bogen, der fortæller hele historien.

I de sidste kapitler ser bogen ind i fremtiden, nu da forbrændingsmotoren efter 150 års tro tjeneste, synger på sidste vers.

Få brancher vil komme til at undergå så dramatiske ændringer som bilbranchen, hvor Tesla allerede i årevis har solgt biler via nettet og supermarkedskæder som Lidl har haft stor succes med bilsalg.

Foto: Anders Trærup

Brochure til Hamborg-messe

Østermark Grouting er for betonfundamenter, hvad Vestas er for vindmøller.

Forud for en international messe i Hamborg satte vi lidt engelske gloser på en ny og mere tidssvarende fortælling om pionererne fra Holstebro.

Da Obama kom til Skive

Ideen opstod, da han deltog i et arrangement, hvor Bill Clinton var hovedtaler og æresgæst.

Mød manden der med jysk stædighed og tålmodighed fik USAs tidligere præsident Barack Obama til Skive.

Første grønne flyrute

Der blev spidset ører i Midt- og Vestjylland, da statsminister Mette Frederiksen i sin nytårstale sagde, at Danmark skal have sin første grønne flyrute i 2025.

Flyruten kunne jo meget passende forbinde hovedstaden med den landsdel, hvor der i disse år bliver investeret milliarder i fremtidens grønne energikilder.

Svaret ligger i baglommen

Allerede i dag er 65 pct. af vores arbejdstid ved computerskærm flyttet til mobile enheder.

Historien om FOAs tillidsfolk, som i årevis har ønsket sig et digitalt universalværktøj og nu har fået en app, som rummer svar på det meste.

 

Indenrigsfly på vingerne igen

Turbulente tider er afløst af tro, håb og rutefly. Hollandsk flyselskab betjener ruten til København. Regeringen har givet små lufthavne en håndsrækning. Erhvervsfolk vil have miljøvenlige fly, som kan stå på mål for ESG-regnskabet.

Kort sagt: Magasinet GO er i luften.  

Hjemmesider – vinduet til resten af verden

Kunden er konge

I forbindelse med relancering af virksomhedens hjemmeside, flyttede vi fokus over på kundernes perspektiv: God driftsøkonomi, mindre vedligehold og administration, lavere energiforbrug, høj brugervenlighed og bedre overblik.

Da de danske tekster var på plads, oversatte vi hjemmesiden til engelsk.

Foto: Anders Trærup

Fundament for grønnere fremtid

Få virksomheder i verden er certificeret til at støbe fundamenter i højstyrkebeton til onshore og offshore-vindmøller.

Østermark Grouting i Holstebro er én af disse og førende. Fik lov at føre pennen på dansk og engelsk, da hjemmesiden fik et hovedeftersyn med stærkere fokus på en mere bæredygtig fremtid.

Færre ord til fotografen

Anders Trærup er erhversfotograf i Midt- og Vestjylland. I forbindelse med relancering af hans hjemmeside, skrev vi alle tekster om.

Fokus var kortere tekster med færre gentagelser end tidligere, men også at lade det skinne tydeligere igennem, hvem Anders er som menneske og hvordan han ser verden gennem sit kamera.

Foto: Henrik Kastoft

Markant fald i elforbrug

Havnefoged Niels Peter Olesen fortæller, at marinaens samlede elregning faldt med 40 pct., da marinaen gik over til individuel afregning af sejlernes strømforbrug.

Den digitale betalingsløsning TALLYWEB er udviklet og produceret i Holstebro og i drift på flere tusinde lokaliteter. Sågar Tahiti.

Foto: Henrik Kastoft

Nye tider langs Øresund

Ishøj og Tuborg Havn er to marinaer, som har sat fokus på digitalisering af deres betalings-systemer. Online selvbetjening er bekvemt for sejlerne, men sparer også havnekontorerne for unødvendig administration.

Til gengæld har "gratisterne" ­– der lader andre betale deres forbrug – fået trange kår.

Digital løsning på 18 timer

Alarmklokkerne bimlede, da betalingsautomaten på Langelinie Lystbådehavn brød sammen midt i den travleste periode af højsæsonen.

Tallykey i Holstebro sprang til med en akut løsning, som tilmed var bedre og mere moderne end den tidligere. På blot 18 timer var marinaen på ny i stand til at modtage havnepenge og betaling for elektricitet og vand.

Nye rør lagt ind i VVS-firma

De har travlt hos Dansk VVS i Næstved – for de kan deres håndværk til fingerspidserne. Nu sætter vi fut i de gode fortællinger på ny hjemmeside og sociale medier. Med blikket rettet mod de større renoverings- og byggeprojekter på det meste af Sjælland.

Breaking beton-news i USA

Fik lov at føre pennen, da Y-MatTec fortalte til sit amerikanske marked, at den lille Holstebro-virksomhed nu kan binde CO2 og miljøskadelige stoffer til højstyrkebeton. Som de første i verden såmænd – og på vej til at få patent på deres banebrydende opdagelse. 

Kvalitet og æstetik fra Sydfrankrig

Med base i Signes bygger franske MSE flydemoler, pontoner, platforme, havnebade og landgangsbroer i en klasse for sig.

Fik genoplivet et par franske gloser, da DBH Marine i Gilleleje bad om tekst til ny hjemmeside. DBH Marine er salgsagent for MSE i Danmark og Sverige.

Pressemeddelelser – med noget og nyt på hjerte

Den Tid Vi Lever I

På sit debutalbum reflekterer Rebecca Egekvist i tekst og musik over en rastløs verden. Rebecca er i selskab med nogle af landets mest talentfulde musikere. Et lille værksted på Jegindø gav en hjælpende hånd med PR.

I midten Elo Yde, administrerende direktør i Y-MatTec. Foto: Anders Trærup

Fra hønsemøg til superbeton

Som de første i verden kan Y-MatTec i Holstebro indkapsle CO2 og miljøskadeligt affald i højstyrkebeton. Teknisk svært stof iklædt hverdagsord – med folk så ydmyge, at man næsten glemmer, hvor enestående dygtige de er.

Foto: Henrik Kastoft

Global succes for Tallykey

En pressemeddelelse om den succesrige virksomhed i Holstebro førte til et længere indslag i TVMIDTVEST, hvor der også blev plads til en sejlers begejstring for den digitale betalingsløsning.

Foto: Henrik Kastoft

Gratis app kan spare 600 mio. kroner

Ud af fjerene kl. 02. Aflevere opgave kl. 05. Tre timer senere var pressemeddelelsen sendt ud og ny, gratis app lanceret. Applikationen sparer virksomheder store beløb, når de om kort tid skal registrere alle ansattes arbejdstid. Hver dag.

Forrygende start for elbiler

Egnens førende bilhus åbner ny salgsafdeling kun for elbiler. Nyheden blev Dagbladets mest læste den fredag. Foruden pressemeddelelse skrev vi teksterne til kundebrev, sociale medier, plakat, brochure og hjemmeside.

Foto: Henrik Kastoft

"Ingen andre kunne – vi lykkedes!"

Syv! Flere skulle der ikke til for at skabe et globalt gennembrud. De syv ansatte er tilsammen Y-MatTec. En virksomhed der – bogstaveligt talt – cementerer Nordvestjyllands position som grøn ledestjerne.

Blogindlæg – om mit livs rejse til en lille ø

Foto: Henrik Kastoft

Kære hamsterhjul: Jeg slår op!

En personlig beretning om et pludseligt dødsfald og en skilsmisse. Livskrisen forvandlede sig til en ny begyndelse og et gensyn med livsglæden på en lille ø i Limfjorden.

Foto: Anders Trærup

Ham den nye fra Kjøwenhawn

En personlig beretning om at strande på Jegindø i en bil uden "krog" og hvad sætningen "we do wos – så we vi dæ" egentlig betyder.

Foto: Henrik Kastoft

Resten af min levetid

En personlig beretning om at være en af dem, der går imod strømmen – og lader sig omfavne af roen i udkanten.

Foto: Henrik Kastoft

Status over livet på Jegindø

En personlig beretning om et momsregnskab, der gør ondt og et tragisk dødsfald i enmands-firmaet. Men vigtigst: Ikke længere være tilskuer til en verden i opbrud.