Der er en ulv iblandt os

Et langtrukkent hyl fuld af længsel og smerte. Et gennemborende blik, der nagler dig fast til jorden. Dyr kan lære os om kommunikation i sin reneste form.

Ulve-kommunikation.

Hurtigt, præcist, overbevisende! Fra stille brise til stærk orkan på et splitsekund. Og omvendt. Ulven kommunikerer med en urkraft, der blæser dig omkuld.

I 2012 besøgte jeg en ulveflok i det nordligste Norge. Ulvene er fra fødslen socialiseret på mennesker. Derfor er ulveflokken i modsætning til vilde ulve ikke sky overfor mennesker. Og derfor er det muligt at komme tæt på dem. Faktisk så tæt, at ulvene kommer hen og slikker en på munden… ulvens måde at sige “goddag” på.

Da jeg sad på et fjeld nord for polarcirklen og studerede ulvene, slog det mig, hvor knivskarpt de store rovdyr kommunikerer med hinanden.

Det ene øjeblik tumler de bløde kroppe legesygt rundt i sneen. Det næste øjeblik er blikket stift og børsterne rejst - luften er fuld af frygtindgydende knurren og blottede tænder.

Og så sænker roen sig på ny.

Ulven er også fabelagtig til at sprede sit budskab udenfor flokken. På en frostklar dag i åbent landskab kan ulvens hyl høres af andre ulve over et område på 800 kvadratkilometer. Bornholm er til sammenligning 590 kvadratkilometer.

KASTOFT har ulven som maskot og logo. Nu ved du hvorfor: Hos os bliver du set og hørt!

--

Gå til side om journalistik

Gå til side om lobbyisme

--

En ensom ulv i en sjægt (Årsskrift for Hjarbæk Sjægtelaug 2014, side 4)