PR: Spindoktor på et vikingeskib

Folk i Udenrigsministeriet har sagt, at det “muligvis er Danmarks bedste PR-stunt nogensinde”. I 2007 blev et træskib på 30 meter genstand for opmærksomhed kloden rundt.

I 2006-2007 var jeg PR-konsulent for Vikingeskibsmuseet og gast på verdens største rekonstruktion af et vikingeskib: Havhingsten fra Glendalough.

“Fuldblod på havet” - det største marinarkæologiske projekt nogensinde - gik i al sin enkelhed ud på at sejle Havhingsten fra Roskilde til Dublin og teste skibet i de farvande, det oprindelige krigsskib herskede over for 1.000 år siden.

Vi lagde en PR-strategi… og den virkede!

BBC og DR sejlede med, og historien gik sin sejrsgang fra Kina til Færøerne, fra Sydafrika til USA, hvor ankomsten til Dublin blev transmitteret på storskærm på Times Square i New York.

Ifølge BBC-journalisterne, vi havde med ombord, blev “TimeWatch”-dokumentaren den mest sete nogensinde. 

I det år Havhingsten var udstillet på det irske nationalmuseum, Collins Barracks i Dublin, besøgte 1 mio. mennesker museet.

KASTOFT sætter din strategi og kommunikation på ret kurs.

 

--

Se mere om pr og kommunikation på forsiden

Gå til side om kommunikation

Hvis du vil vide mere om Havhingsten og togtet til Irland, har jeg samlet nogle eksterne links til dig, som måske vil være interessante at følge:


BBC-dokumentaren "Viking Voyage" (TimeWatch)

Bogen "På vikingetogt med Havhingsten - et krigsskib vender hjem"

Dagbog fra Havhingsten togt i 2006

Dagbog fra Havhingstens togt i 2007